80 let zdravstvenega doma Kamnik

Arhiv obvestil

Odlično ultrazvočno diagnostiko v Zdravstvenem domu Kamnik smo še nadgradili z novim ultrazvočnim aparatom. Tehnološko najnaprednejša naprava svetovno priznanega proizvajalca Toshiba, s sodobnimi diagnostičnimi možnostmi, omogoča vrhunsko ultrazvočno diagnostiko in obdelavo. Tehnološko pomeni večgeneracijski diagnostični presok v dobro vseh naših pacientov.

Sodelovanje s PGD Kamnik

18. nov. 2016

Nujna medicinska pomoč ZD Kamnik že vrsto let odlično sodeluje s Prostovoljnim gasilskim društvom Kamnik tako na intervencijah, kot na skupnih usposabljanjih. Ker je v našem okolju tudi precej višjih zgradb, smo dne 18.11.16 izvedli vajo reševanja poškodovanca z avtolestvijo. Na skupnem sestanku pa smo se seznanili z delom PGD Kamnik v letošnjem letu in se dogovorili za skupna usposabljanja v prihajajočem letu, da bomo ohranili tako visok nivo delovanja tudi v prihodnje.

ZD Kamnik je na razpisu Ministrstva za zdravje pridobil sredstva za sofinanciranje nakupa sedmih novih radijskih postaj za potrebe službe nujne medicinske pomoči. Kamniška enota NMP zdaj razpolaga s skupno 14 ročnimi in mobilnimi radijskimi postajami in s temje v celoti opremljen s sodobnim digitalnim -DMR sistemom zvez. Za boljšo pokritost terena razpolagamo tudi z lastnim repetitorjem na Rakitovcu nad Tuhinjsko dolino.

SPOROČILO PACIENTOM O DELU V ČASU STAVKE

V torek, 8. 11. 2016 ob 7.00, se začne stavka zdravnikov in zobozdravnikov sindikata FIDES. Verjetno se ji bodo pridružili tudi drugi zdravniki oz. zobozdravniki.

V času stavke bodo pacienti dobili zdravstveno oskrbo kot doslej. Zdravniki, ki bodo stavkali, naslednjega delovnega dne po nočni, sobotni ali nedeljski oz praznični dežurni službi ne bodo imeli ambulante. Zato bo porušen sistem naročanja oz. bo treba na pregled čakati dlje časa, saj bodo paciente prevzele druge ambulante.