Pozor

PONOVNO JE MOŽEN OBISK OSEBNEGA ZDRAVNIKA

a zaradi preprečevanja širjenja okužb, zgolj po predhodnem naročilu in zgolj brez vročine in znakov okužbe dihal.

Recepte in obrazce naročajte elektronsko v ambulanti osebnega zdravnika. Naročanje na preglede in posvete poteka elektronsko ali po telefonu.

Celoten seznam delujočih ambulant:

  • splošne/družinske ambulante: obvezno naročanje v ambulanti osebnega zdravnika
  • ambulanta za otroke obvezno naročanje za vsa stanja v ambulanti izbranega pediatra;
  • ambulanta za vročinska stanja in okužbe dihal v Koronatejnerju: najave in informacije na korona mobi 051 642 922 od 7. do 19. ure;
  • urgenca: zgolj za nujna stanja;
  • ginekološka ambulanta: za nujna ginekološka stanja in nosečnice, najave na telefon 01 8318 740
  • zobozdravstvo: ambulante delujejo za bolnike brez okužbe dihal, tel. 01 8318 640 odrasli in 01 8318 643 otroci, vikend 01 3009 668 (8.00-18.00); Nujna zobozdravstvena pomoč je ob vikendih in praznikih na Metelkovi 9, Ljubljana, obvezen klic na 01 4723 718 med 8 in 12. uro
  • antikoagulantna ambulanta: od ponedeljka do četrtka po rednem urniku, vhod pri lekarni.
  • diabetološka ambulanta:  naročene paciente prosimo, da 3 dni pred pregledom potrdijo prihod na 01 8318 622)
  • fizioterapija: najprej pacienti po operacijah in svežih poškodbah s stopnjo nujnosti zelo hitro. Pacienti bodo klicani po telefonu, kjer prejmejo navodila.
  • ultrazvok: z napotnico in po čakalnem seznamu

POMEMBNO! Občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb, v ZD Kamnik vstop ni mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence

NUJNA MEDICINSKA POMOČ KAMNIK

Urgentni rešilec na parkirišču z odprtimi vrati

TELEFONSKE ŠTEVILKE:

- 24 ur na dan za vsa nujna stanja in intervencije na terenu: 112

- nenujni zdravstveni posveti: 01 8318 715 (delavniki med 20.00 in 07.00 ter sobote, nedelje in prazniki)

Predstavitev:

Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik deluje 24 ur na dan vse dni v letu in je organizirana kot ločena služba in z ekipo, ki je v svojem delovnem času zadolžena zgolj za izvajanje nujne medicinske pomoči.

Katero področje pokriva naša enota?
Enota NMP pokriva področji občin Kamnika in Komende, ob zasedenosti ekipe NMP Domžale, pa tudi nujna stanja na področju mesta Domžale in vseh krajev na njihovem področju, ki ležijo severno od avtoceste do Blagovice. Ob zasedenosti naše ekipe, nujne intervencije na področju naših občin pokriva enota NMP Domžale ali PHE Ljubljana.

Kdo sestavlja ekipo NMP
Zdravnik, diplomiran zdravstvenik in zdravstveni tehnik-voznik reševalnega vozila. Enota ima na voljo urgentno reševalno vozilo z zdravnikom (reanimobil) in v dnevnem času še dodatno reševalno vozilo s tehnikom in dipl. zdravstvenikom, ter vozilo urgentnega zdravnika (VUZ). Enota v tej sestavi deluje 24 ur na dan. Ekipa obravnava tako paciente, ki iščejo pomoč v dežurni ambulanti, kot tudi opravlja intervencije na terenu.
 

Aktivacija ekipe
Ekipa za intervencije na terenu se aktivira preko tel. 112, ki klic preveže v ustrezno enoto NMP. Pogovori se snemajo. Ko kličete nujno medicinsko pomoč, povejte:
• KDO kliče
• KAJ se je zgodilo
• KJE se je zgodilo
• KDAJ se je zgodilo
• KOLIKO je ponesrečencev
• kakšne so POŠKODBE
• kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče (požar, nevarne snovi…)
Natančen opis dogodka je pomemben za načrtovanje obravnave, natančen opis poti do kraja dogodka pa pomembno skrajša čas prihoda do pacienta. Če potrebujete pomoč, kličite sami ali nekdo, ki je ob vas. Telefoniranje oddaljenim sorodnikom, naj kličejo 112, podaljša čas do pomoči in otežuje naše delo.
 

Vozni park službe NMP
Urgentno reševalno vozilo:

Vozilo urgentnega zdravnika

VUZ

Rezervno urgentno reševalno vozilo


 

Dežurna ambulanta
V dežurni ambulanti dela osebje enote NMP, kadar ni zasedeno z intervencijami na terenu. Obravnava sveže poškodbe in nujna stanja pri pacientih, ki lahko sami poiščejo zdravniško pomoč. Namenjena je prebivalcem občin Kamnik in Komenda ter nujnim stanjem, ki so nastala na področju teh občin. Pri tem ni pomembno, kje ima pacient osebnega zdravnika. Prednost pri obravnavi imajo nujnejši bolniki, zato ne moremo vedno upoštevati vrstnega reda prihoda v ustanovo. Zlorabe dežurne ambulante za ne-nujna stanja (prehlad, boleča ušesa…), poslabšujejo dostopnost obravnave za nujne bolnike. Vsako verbalno in fizično nasilje nad našim osebjem, prijavimo policiji!

Zloraba enote NMP za nenujne primere lahko življenjsko ogrozi nujnega bolnika!