Pozor

Spoštovani pacienti ZD Kamnik!

V času epidemije, poteka delo ambulant v ZD Kamnik spremenjeno, delujoče ambulante so:

 

  • ambulanta za kronične bolezni in stanja, ki jih ne povzročajo okužbe dihal: predhodna najava na 01 8318 608;
  • ambulanta za otroke za vsa zdravstvena in administrativna stanja: predhodna najava na 01 8318 631;
  • ambulanta za vročinska stanja in okužbe dihal v Koronatejnerju: najave in informacije na korona mobi 051 642 922 od 7. do 19. ure;
  • administrativna ambulanta: obrazce za odrasle (recepte, napotnice, staleže, pripomočke) naročajte od doma preko interneta ali na telefon 01 8318 626 in 01 8318 628; prevzamete jih pri vhodu v ZD Kamnik;
  • urgenca: zgolj za nujna stanja;
  • ginekološka ambulanta: za nujna ginekološka stanja in nosečnice, najave na telefon 01 8318 740
  • zobozdravstvo, posveti ob nujnih stanjih: 01 8318 640 odrasli in 01 8318 643 otroci, vikend 01 3009 668 (8.00-18.00);
  • antikoagulantna ambulanta: ponedeljek in četrtek 13.00-15.00, tel. 01 8318 728.
  • diabetološka ambulanta: do nadaljnjega ne deluje, v primeru težav pokličite administrativno (01 8318 626 ali 628) ali kronično ambulanto (01 8318 608)

 Za splošne informacije o okužbah s koronavirusom kličite zgolj 080 1404.

OPOZORILO ZA KRONIČNE BOLNIKE

Ob ponovnem odprtju ZD smo na terenu ter v pediatričnih ter splošnih ambulantah zaznali več primerov resnih bolezni, ki so zaradi strahu pred okužbo COVID19 odlašali s pregledom. Nujna stanja ter kronične bolezni v teh dneh seveda niso izginile. Zato v primeru suma, da gre pri vas za nujno stanje ali poslabšanje kronične bolezni, pokličite na objavljene telefonske številke ter se posvetujte z zdravnikom.

POMEMBNO! Občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb, v ZD Kamnik vstop ne bo mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence

NUJNA MEDICINSKA POMOČ KAMNIK

Urgentni rešilec na parkirišču z odprtimi vrati

TELEFONSKE ŠTEVILKE:

- 24 ur na dan za vsa nujna stanja in intervencije na terenu: 112

- nenujni zdravstveni posveti: 01 8318 715 (delavniki med 20.00 in 07.00 ter sobote, nedelje in prazniki)

Predstavitev:

Enota nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik deluje 24 ur na dan vse dni v letu in je organizirana kot ločena služba in z ekipo, ki je v svojem delovnem času zadolžena zgolj za izvajanje nujne medicinske pomoči.

Katero področje pokriva naša enota?
Enota NMP pokriva področji občin Kamnika in Komende, ob zasedenosti ekipe NMP Domžale, pa tudi nujna stanja na področju mesta Domžale in vseh krajev na njihovem področju, ki ležijo severno od avtoceste do Blagovice. Ob zasedenosti naše ekipe, nujne intervencije na področju naših občin pokriva enota NMP Domžale ali PHE Ljubljana.

Kdo sestavlja ekipo NMP
Zdravnik, diplomiran zdravstvenik in zdravstveni tehnik-voznik reševalnega vozila. Enota ima na voljo urgentno reševalno vozilo z zdravnikom (reanimobil) in v dnevnem času še dodatno reševalno vozilo s tehnikom in dipl. zdravstvenikom, ter vozilo urgentnega zdravnika (VUZ). Enota v tej sestavi deluje 24 ur na dan. Ekipa obravnava tako paciente, ki iščejo pomoč v dežurni ambulanti, kot tudi opravlja intervencije na terenu.
 

Aktivacija ekipe
Ekipa za intervencije na terenu se aktivira preko tel. 112, ki klic preveže v ustrezno enoto NMP. Pogovori se snemajo. Ko kličete nujno medicinsko pomoč, povejte:
• KDO kliče
• KAJ se je zgodilo
• KJE se je zgodilo
• KDAJ se je zgodilo
• KOLIKO je ponesrečencev
• kakšne so POŠKODBE
• kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče (požar, nevarne snovi…)
Natančen opis dogodka je pomemben za načrtovanje obravnave, natančen opis poti do kraja dogodka pa pomembno skrajša čas prihoda do pacienta. Če potrebujete pomoč, kličite sami ali nekdo, ki je ob vas. Telefoniranje oddaljenim sorodnikom, naj kličejo 112, podaljša čas do pomoči in otežuje naše delo.
 

Vozni park službe NMP
Urgentno reševalno vozilo:

Vozilo urgentnega zdravnika

VUZ

Rezervno urgentno reševalno vozilo


 

Dežurna ambulanta
V dežurni ambulanti dela osebje enote NMP, kadar ni zasedeno z intervencijami na terenu. Obravnava sveže poškodbe in nujna stanja pri pacientih, ki lahko sami poiščejo zdravniško pomoč. Namenjena je prebivalcem občin Kamnik in Komenda ter nujnim stanjem, ki so nastala na področju teh občin. Pri tem ni pomembno, kje ima pacient osebnega zdravnika. Prednost pri obravnavi imajo nujnejši bolniki, zato ne moremo vedno upoštevati vrstnega reda prihoda v ustanovo. Zlorabe dežurne ambulante za ne-nujna stanja (prehlad, boleča ušesa…), poslabšujejo dostopnost obravnave za nujne bolnike. Vsako verbalno in fizično nasilje nad našim osebjem, prijavimo policiji!

Zloraba enote NMP za nenujne primere lahko življenjsko ogrozi nujnega bolnika!