VZDRŽEVANJE ZDRAVSTVENEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA

Datum objave: 
10.01.2024
Rok za oddajo ponudb: 
15.01.2024
Številka razpisa: 
JN 01/2024

Številka: JN 01/2024

Datum,   27. 12. 2023

 

 

Skladno z 66. členom ZJN-3, naročnik izdaja

 

Sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila

 

Predmet javnega naročila: Vzdrževanje zdravstvenega informacijskega sistema

 

Vir financiranja: lastna sredstva, zagotovljena na kontu 402 in 461.

 

Ocenjena vrednost: 30.420,00 € brez DDV za obdobje 1 leta.

 

Vrsta postopka:  postopek s pogajanji brez predhodne objave, skladno s tretjo alinejo c. točke 1. odstavka 46. členom Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/2015-ZJN-3 s spremembami in dopolnitvami).

 

Utemeljitev izbire postopka s pogajanji brez predhodne objave:

 

Naročnik ugotavlja, da lahko samo lastnik izvorne kode programa ISOZ, to je podjetje SRC Infonet d.o.o. vzdržuje, nadgrajuje in nudi pomoč uporabnikom pri njihove delu. Naročnik nadalje ugotavlja, da uporablja funkcionalnosti programa ISOZ pri svojem delu, da so rešitve sestavni del izvajanja zdravstvenih storitev, da so za naročnika nepogrešljive in da bi zamenjava programskih rešitev pomenila za naročnika izredno velik strošek ter motnje procesa izvajanja storitev. Nadalje naročnik ugotavlja, da odkup izvorne kode ni ekonomičen, ker sam naročnik ne razpolaga s strokovnim kadrom, ki bi izvajal vzdrževanje v okviru potreb. Naročnik, zato na podlagi c. točke 1. odstavka 46. člena ZJN-3 izvaja postopek s pogajanji brez predhodne objave, ker lahko storitev zagotovi le določen gospodarski subjekt iz razloga za zaščito izključnih pravic, vključno s pravicami intelektualne lastnine.

 

Naročnik bo v postopku izvedbe naročila izvedel en krog pogajanj. S tem je navedena in obrazložena izbira postopka, skladno s 6. odstavkom 46. člena ZJN-3.

 

Naročnik bo v postopku s pogajanji brez predhodne objave povabil k oddaji ponudbe enega ponudnika, ponudnik bo moral k ponudbi predložiti vso dokumentacijo, potrebno za ugotavljanje sposobnosti, skladno z zahtevami naročnika iz razpisne dokumentacije.

 

Naročnik bo zaradi zagotavljanja transparentnosti, objavil prostovoljno obvestilo za predhodno transparentnost, ker na portalu JN ne bo objavil  obvestila o naročilu. Prostovoljno obvestilo za predhodno transparentnost bo naročnik posredoval v objavo isti dan, ko bo ponudniku posredoval  odločitev o oddaji naročila.

 

 

Direktor

Sašo Rebolj, dr. med., spec. druž. med.

PriponkaVelikost
PDF icon razpisna_dokumentacija_infonet_2024_00.pdf333.95 KB