80 let zdravstvenega doma Kamnik

Arhiv obvestil

DemencaDemenca je kronična napredujoča bolezen možganov, ki jo povzročajo spremembe na možganskih celicah in se kaže z motnjami spomina, mišljenja, orientacije, prepoznavanja, razumevanja, računskih in učnih sposobnosti ter govorjenja, izražanja in presoje. O demenci govorimo takrat, ko so prvi znaki tako pogosti, da motijo posameznikovo vsakdanje življenje.

VADBA NORDIJSKE HOJE

18. mar. 2019

Nordijska hoja je ena najbolj zdravih in naravnih aktivnosti. Za razliko od navadne hoje in pohodništva pri nordijski hoji uporabljamo večino mišičnih skupin, kar pomeni, da ima vadba bolj celosten in zdrav učinek na telo; koraki so daljši, viden je odriv s palicami z bolj vzravnano držo. Poraba kalorij pri nordijski hoji je do 30 % večja kot pri običajni hoji, pri tem pa ugodno delujemo na sklepe.

VitProgram Svit je preventivni zdravstveni program, ki je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Vključuje moške in ženske v starosti od 50 do 74 let, in sicer vsaki 2 leti.

Zaradi napovedanega slabega vremena je vadba nordijske hoje odpovedana. Obvestilo o novem datumu in uri bo objavljeno naknadno.

***

OBVESTILO - UZ TREBUHA

Spoštovani.

V ponedeljek, 25. 2. 2019, začenjamo z vpisom v Čakalno vrsto za UZ pregled trebuha.

Ker nimamo stalnega radiologa, se lahko čakalna doba spreminja. Če se strinjate s pogoji naročanja, se lahko vpišete v čakalno vrsto.

Datum in uro pregleda boste prejeli z navodili po pošti, če pustite številko MBT dobite SMS.

MOŽNOST NAROČANJA ob PONEDELJKIH (25. 2., 4. 3., 11. 3., 18. 3. in 25. 3. 2019) med 13.30 in 15.30 uro:

Spoštovane pacientke,

v kolikor prebolevate respiratorni infekt (prehlad) oz. gripo in pregled ni nujen, vas vljudno prosimo, da o tem obvestite medicinsko sestro in se dogovorite za drug termin pregleda.

Hvala za razumevanje,

Osebje ginekoloških ambulant