Arhiv obvestil

Cepimo proti gripi

17.12.2014

Obveščamo vas, da smo pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi. Za cepljenje se lahko naročite pri osebnem zdravniku.

VABILO

14.10.2014

OB SVETOVNEM DNEVU HRANE VAS V ČETRTEK, 16.10.2014

(od 13.00 do 18.00 ure)

VABIMO NA OGLED NAPIHLJIVEGA MODELA DEBELEGA ČREVESA.

PRIREDITEV BO NA GLAVNEM TRGU V KAMNIKU (V PRIMERU DEŽJA BO PRIREDITEV V KULTURNEM DOMU KAMNIK). V POPLDANSKIH URAH BOSTE LAHKO OPRAVILI BREZPLAČNO MERITEV VREDNOSTI KRVNEGA SLADKORJA IN KRVNEGA PRITISKA.

VABLJENI!

Ekipa ZD Kamnik na mednarodnem tekmovanju enot NMP

03.06.2014

Ekipa Zdravstvenega doma Kamnik, je preizkusila svojo usposobljenost na mednarodnem tekmovanju enot nujne medicinske pomoči na Češkem. Med ekipami iz Češke, Slovaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Avstralije, Japonske, Turčije, Grčije, Litve, Romunije, Madžarske, Švice in Slovenije, je dosegla odlično 7. mesto.

 

Posvet z zdravnico specialistko dermatovenerologije

04.04.2014

V Sloveniji ima vsak drugi prebivalec po 50. letu težave zaradi ven v nogah. Krčne žile, otečeni gležnji, boleče, težke in srbeče noge so le nekateri simptomi nič kaj prijazne in estetske bolezni. Da preprečimo zaplete kronične bolezni ven, je pomembno začeti z zdravljenjem čimprej oz. pravočasno.

Svetovni dan zdravja

03.04.2014

V zdravstveno vzgojnem centru ZD Kamnik vam v ponedeljek 7. aprila 2014 od 14.00 do 17.00 ure omogočamo brezplačne meritve tehtanja na analizatorju telesne sestave.

Po opravljeni meritvi prejmete pisno poročilo s podatki o:

13. marec - svetovni dan ledvic

26.03.2014

Živimo v času, ko nas tempo življenja sili, da pozabljamo na zdrave življenjske navade, ki so jih poznali naše babice in dedki. Vsakodnevna naglica in stres pogosto pripomoreta k slabši kakovosti življenja, boleznim, ki pogosto vodijo do kroničnih obolenj. Takšen način življenja nas potiska, da prezgodaj obolimo za različnimi obolenji med katere sodi tudi bolezen ledvic.

Pravzaprav vsakdo od nas na svoji ledvici ne pomisli velikokrat in dokler nam ne povzročata težav, se njunega obstoja bolj malo zavedamo.  Ob pojavu težav in pešanju delovanja ledvic se šele zavemo njihove pomembnosti. Zaradi izjemnega pomena, ki ga imata ledvici na zdravje, jim je svetovna zdravstvena organizacija posvetila 13. marec, ki ga praznujemo predvsem z ozaveščanjem ljudi o pomembnosti zdravih ledvic.

Zakaj pravzaprav potrebujemo ledvice in kje se nahajajo?

Ledvice se starajo skupaj z vami

10.03.2014

Letošnji svetovni dan ledvic poteka pod sloganom »Ledvice se starajo skupaj z vami«, s čimer želimo opozoriti na možne okvare ledvic pri starejših ljudeh.

Ob letošnjem svetovnem dnevu ledvic v četrtek, 13. marca 2014, organizira društvo ledvičnih bolnikov s pomočjo družbe Roche in zaposlenih v ZD Kamnik,  v avli 1. nadstropja informativno točko.