Pozor

PONOVNO JE MOŽEN OBISK OSEBNEGA ZDRAVNIKA

a zaradi preprečevanja širjenja okužb, zgolj po predhodnem naročilu in zgolj brez vročine in znakov okužbe dihal.

Recepte in obrazce naročajte elektronsko v ambulanti osebnega zdravnika. Naročanje na preglede in posvete poteka elektronsko ali po telefonu.

Celoten seznam delujočih ambulant:

  • splošne/družinske ambulante: obvezno naročanje v ambulanti osebnega zdravnika
  • ambulanta za otroke obvezno naročanje za vsa stanja v ambulanti izbranega pediatra;
  • ambulanta za vročinska stanja in okužbe dihal v Koronatejnerju: najave in informacije na korona mobi 051 642 922 od 7. do 19. ure;
  • urgenca: zgolj za nujna stanja;
  • ginekološka ambulanta: za nujna ginekološka stanja in nosečnice, najave na telefon 01 8318 740
  • zobozdravstvo: ambulante delujejo za bolnike brez okužbe dihal, tel. 01 8318 640 odrasli in 01 8318 643 otroci, vikend 01 3009 668 (8.00-18.00); Nujna zobozdravstvena pomoč je ob vikendih in praznikih na Metelkovi 9, Ljubljana, obvezen klic na 01 4723 718 med 8 in 12. uro
  • antikoagulantna ambulanta: od ponedeljka do četrtka po rednem urniku, vhod pri lekarni.
  • diabetološka ambulanta:  naročene paciente prosimo, da 3 dni pred pregledom potrdijo prihod na 01 8318 622)
  • fizioterapija: najprej pacienti po operacijah in svežih poškodbah s stopnjo nujnosti zelo hitro. Pacienti bodo klicani po telefonu, kjer prejmejo navodila.
  • ultrazvok: z napotnico in po čakalnem seznamu

POMEMBNO! Občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb, v ZD Kamnik vstop ni mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence

Arhiv obvestil

Cepimo proti gripi

17.12.2014

Obveščamo vas, da smo pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi. Za cepljenje se lahko naročite pri osebnem zdravniku.

VABILO

14.10.2014

OB SVETOVNEM DNEVU HRANE VAS V ČETRTEK, 16.10.2014

(od 13.00 do 18.00 ure)

VABIMO NA OGLED NAPIHLJIVEGA MODELA DEBELEGA ČREVESA.

PRIREDITEV BO NA GLAVNEM TRGU V KAMNIKU (V PRIMERU DEŽJA BO PRIREDITEV V KULTURNEM DOMU KAMNIK). V POPLDANSKIH URAH BOSTE LAHKO OPRAVILI BREZPLAČNO MERITEV VREDNOSTI KRVNEGA SLADKORJA IN KRVNEGA PRITISKA.

VABLJENI!

Ekipa ZD Kamnik na mednarodnem tekmovanju enot NMP

03.06.2014

Ekipa Zdravstvenega doma Kamnik, je preizkusila svojo usposobljenost na mednarodnem tekmovanju enot nujne medicinske pomoči na Češkem. Med ekipami iz Češke, Slovaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Avstralije, Japonske, Turčije, Grčije, Litve, Romunije, Madžarske, Švice in Slovenije, je dosegla odlično 7. mesto.

 

Posvet z zdravnico specialistko dermatovenerologije

04.04.2014

V Sloveniji ima vsak drugi prebivalec po 50. letu težave zaradi ven v nogah. Krčne žile, otečeni gležnji, boleče, težke in srbeče noge so le nekateri simptomi nič kaj prijazne in estetske bolezni. Da preprečimo zaplete kronične bolezni ven, je pomembno začeti z zdravljenjem čimprej oz. pravočasno.

Svetovni dan zdravja

03.04.2014

V zdravstveno vzgojnem centru ZD Kamnik vam v ponedeljek 7. aprila 2014 od 14.00 do 17.00 ure omogočamo brezplačne meritve tehtanja na analizatorju telesne sestave.

Po opravljeni meritvi prejmete pisno poročilo s podatki o:

13. marec - svetovni dan ledvic

26.03.2014

Živimo v času, ko nas tempo življenja sili, da pozabljamo na zdrave življenjske navade, ki so jih poznali naše babice in dedki. Vsakodnevna naglica in stres pogosto pripomoreta k slabši kakovosti življenja, boleznim, ki pogosto vodijo do kroničnih obolenj. Takšen način življenja nas potiska, da prezgodaj obolimo za različnimi obolenji med katere sodi tudi bolezen ledvic.

Pravzaprav vsakdo od nas na svoji ledvici ne pomisli velikokrat in dokler nam ne povzročata težav, se njunega obstoja bolj malo zavedamo.  Ob pojavu težav in pešanju delovanja ledvic se šele zavemo njihove pomembnosti. Zaradi izjemnega pomena, ki ga imata ledvici na zdravje, jim je svetovna zdravstvena organizacija posvetila 13. marec, ki ga praznujemo predvsem z ozaveščanjem ljudi o pomembnosti zdravih ledvic.

Zakaj pravzaprav potrebujemo ledvice in kje se nahajajo?

Ledvice se starajo skupaj z vami

10.03.2014

Letošnji svetovni dan ledvic poteka pod sloganom »Ledvice se starajo skupaj z vami«, s čimer želimo opozoriti na možne okvare ledvic pri starejših ljudeh.

Ob letošnjem svetovnem dnevu ledvic v četrtek, 13. marca 2014, organizira društvo ledvičnih bolnikov s pomočjo družbe Roche in zaposlenih v ZD Kamnik,  v avli 1. nadstropja informativno točko.