80 let zdravstvenega doma Kamnik

Arhiv obvestil

Cepimo proti gripi!

11. dec. 2013

Čeprav letos ni medijsko odmevnih variant gripe, lahko običajna, sezonska gripa ogrozi predvsem starejše in kronične bolnike, cepljenje pa je priporočljivo tudi za mlajše in sicer zdrave. Za cepljenje se lahko dogovorite v ambulanti vašega osebnega zdravnika.

sr

Hrana, beseda ob kateri človek pomisli na nekaj prijetnega in zadovoljujočega. O tem kakšna hrana nam je všeč, so si mnenja deljena. Nekateri imajo rajši zelenjavo ali sadje, spet drugi prisegajo na meso, tretji se ne morejo odpovedati sladkim stvarem, četrtim pa hrana ne tekne, če ni slana.

Po temeljiti prenovi, je od danes ponovno odprta lekarna Mestnih lekarn v drugem nadstropju ZD Kamnik. Po prenovi je bistveno sodobnejša in prostornejša.                                       

sr

Množična nesreča

24. sep. 2013

V soboto, dne 22. 9. 2013 smo urgentne ekipe ZD Kamnik preizkusile našo usposobljenost za ukrepanje v množični nesreči, reševanjem v primeru nevarnih snovi in ugrabitvijo s talci. Vaja je potekala v centru Kamnika v in pred železniškim predorov, skupaj z gasilci, pripadniki civilne zaščite in specialne enote policije, se jo je udeležilo 27 reševalnih ekip iz cele Slovenije. ZD Kamnik je sodeloval s tremi reševalnimi vozili, prevzeli smo tudi medicinski del vodenja intervencije.

sr

 

V času porodniške odsotnosti zdravnice Judite Trunk, njene paciente sprejema ambulanta zdravnice Tjaše Schwarzbartl v svojem delovnem času. Paciente naprošamo, da se naročajo za pregled v njeni ambulanti.

V času letni dopustov lečeče zdravnike nadomeščajo zdravniki v istem turnusu.
Dodatne informacije dobite ob prihodu v ZD na informacijah ali v kartoteki.


Ambulanta za ultrazvok je zaradi dopusta zaprta v času od:

8. 7. 2013 - 16. 7. 2013 in 12. 8. 2013 - 30. 8. 2013.
Vse paciente, ki imajo na napotnici označeno stopnjo nujnosti "NUJNO" prosimo, da se za pregled naročijo pri drugih izvajalcih, ker mora biti pregled opravljen v 24 urah.

Petek, 8. marca 2013, je bil za našo zaposleno, gospo Mileno Osolnik, dipl. med. sestro prav poseben dan, saj ji je Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta slovesno podelila priznanje za najboljši uspeh v študijskem letu 2011/2012 na magistrskem študijskem programu druge stopnje Zdravstvena nega. Za uspešno končan strokovni magisterij je prejela strokovni naziv magistrica zdravstvene nege.