Arhiv obvestil

Cepimo proti gripi!

11.12.2013

Čeprav letos ni medijsko odmevnih variant gripe, lahko običajna, sezonska gripa ogrozi predvsem starejše in kronične bolnike, cepljenje pa je priporočljivo tudi za mlajše in sicer zdrave. Za cepljenje se lahko dogovorite v ambulanti vašega osebnega zdravnika.

sr

Ponovno odprta lekarna v ZD Kamnik

04.11.2013

Po temeljiti prenovi, je od danes ponovno odprta lekarna Mestnih lekarn v drugem nadstropju ZD Kamnik. Po prenovi je bistveno sodobnejša in prostornejša.  

 

                                    

sr

                                                                              

Množična nesreča

24.09.2013

V soboto, dne 22. 9. 2013 smo urgentne ekipe ZD Kamnik preizkusile našo usposobljenost za ukrepanje v množični nesreči, reševanjem v primeru nevarnih snovi in ugrabitvijo s talci. Vaja je potekala v centru Kamnika v in pred železniškim predorov, skupaj z gasilci, pripadniki civilne zaščite in specialne enote policije, se jo je udeležilo 27 reševalnih ekip iz cele Slovenije. ZD Kamnik je sodeloval s tremi reševalnimi vozili, prevzeli smo tudi medicinski del vodenja intervencije.

sr

Obvestilo za čas letnih dopustov

19.06.2013

V času letni dopustov lečeče zdravnike nadomeščajo zdravniki v istem turnusu.
Dodatne informacije dobite ob prihodu v ZD na informacijah ali v kartoteki.


Ambulanta za ultrazvok je zaradi dopusta zaprta v času od:

8. 7. 2013 - 16. 7. 2013 in 12. 8. 2013 - 30. 8. 2013.
Vse paciente, ki imajo na napotnici označeno stopnjo nujnosti "NUJNO" prosimo, da se za pregled naročijo pri drugih izvajalcih, ker mora biti pregled opravljen v 24 urah.

Prva magistrica zdravstvene nege Zdravstvene fakultete Ljubljana

11.03.2013

Petek, 8. marca 2013, je bil za našo zaposleno, gospo Mileno Osolnik, dipl. med. sestro prav poseben dan, saj ji je Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta slovesno podelila priznanje za najboljši uspeh v študijskem letu 2011/2012 na magistrskem študijskem programu druge stopnje Zdravstvena nega. Za uspešno končan strokovni magisterij je prejela strokovni naziv magistrica zdravstvene nege.

Kaj je gripa

08.03.2013

Gripa je nalezljiva virusna bolezen, ki jo povzroča virus influence tipa A ali B. Prenaša se s človeka na človeka s kapljicami, lahko neposredno s kašljanjem, kihanjem, ali pa posredno preko kljuk in drugih površin. Bolezen se pojavlja v obliki epidemij, zbolimo pa nenadoma v nekaj dneh po okužbi. Tipične težave so visoka vročina, bolečine v mišicah, suh kašelj, glavobol, izčrpanost in splošna prizadetost. Od običajnih sezonskih virusnih okužb jo loči predvsem hiter nastanek težav, bistveno hujši potek bolezni, izrazitejši simptomi in večja splošna prizadetost.

Povečano število prehladnih obolenj

06.02.2013

Kot običajno v tem letnem času, tudi letos opažamo povečano število virusnih okužb dihal in pojav gripe. V skupini krivcev za te okužbe je več sto virusov. Kadar bolezen poteka brez zapletov, je zdravljenje le simptomatsko, torej počitek, uživanje zadostne količine tekočin, zbijanje vročine, blaženje kašlja... Uporaba zdravil ne skrajša bolezni, antibiotiki ne delujejo na viruse in v teh primerih nimajo učinka. Uporabni so lahko le za zdravljenje morebitnih zapletov bolezni.