Arhiv obvestil

Začenja se Evropski teden testiranja na HIV in virusa hepatitisa B in C

07.11.2015

Evropski teden testiranja na HIV in virusa hepatitisa b in cOd 20. do 27. novembra poteka Evropski teden promocije testiranja na HIV in virusa hepatitisa B in C, ki se mu pridružujemo tudi v Zdravstvenem domu Kamnik. Namen kampanje je združiti Evropejce pri ozaveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja omenjenih okužb. Geslo tedna testiranja je "Testiraj se. Zdravi.

Nujna medicinska pomoč v Kamniku ostaja

06.11.2015

Dne 30.10.2015 je bil v Uradnem listu RS objavljen nov pravilnik o službi nujne medicinske pomoči (NMP). Z veseljem vas obveščamo, da zaenkrat na našem področju ostaja služba NMP v enakih okvirih kot do sedaj.

V letu 2016 naj bi zaživela dispečerska služba v okviru države. Občane prosimo, da v vseh nujnih primerih že sedaj kličejo številko 112 in ne številk Zdravstvenega doma Kamnik.

npk         

Urgenca v Kamniku deluje normalno 24 ur na dan

19.08.2015

Kljub nasprotnim poskusom Ministrstva za zdravje, urgenca v Kamniku deluje normalno. Ekipa z zdravnikom in reševalnim vozilom, vam je za vsa nujna stanja na razpolago 24 ur na dan, vse dni v tednu in letu. Za informacije, se lahko obrnete na telefonsko številko 01 8318-600.

Za vsa stanja, ki terjajo intervencijo ekipe na terenu, pokličite 112

UKINJANJE NUJNE MEDICINSKE POMOČI V KAMNIKU

12.05.2015

Kljub zbranim skoraj 11.000 podpisom občanov, 11.000 letno obravnavanim bolnikum, 1200 intervencijam zdravnika na terenu, Ministrstvo za zdravje tudi v osnutku novega pravilnika o nujni medicinski pomoči, predvideva ukinitev tako ambulante nujne medicinske pomoči v ZD Kamnik, kot tudi zdravnika za intervencije na terenu. V trikotniku Domžale - Velenje - Celje in razdaljah tudi 70 km  ne predvidevajo več niti ene same enote z zdravnikom, ohraniti pa nameravajo enoto v Domžalah, v preddverju Kliničnega centra v Ljubljani.

7. april svetovni dan zdravja- varna hrana

08.04.2015

To je tema letošnjega svetovnega dneva zdravja. Nevarna hrana je lahko vzrok številnim boleznim, ki se lahko končajo tudi s smrtnim izidom. Katera hrana pa sploh je nevarna in škodljiva? Tista, ki vsebuje škodljive bakterije, viruse, parazite ali kemične snovi. Zaradi sprememb v proizvodnji, distribuciji in potrošnji je varnost hrane vedno bolj vprašljiva. Tudi okoljske spremembe vplivajo na odpornost nevarnih mikroorganizmov (MO), ki so prisotni v živilih. Vse bolj na kakovost in varnost hrane vpliva tudi tako imenovana prosta trgovina.