80 let zdravstvenega doma Kamnik

Arhiv obvestil

Evropski teden testiranja na HIV in virusa hepatitisa b in cOd 20. do 27. novembra poteka Evropski teden promocije testiranja na HIV in virusa hepatitisa B in C, ki se mu pridružujemo tudi v Zdravstvenem domu Kamnik. Namen kampanje je združiti Evropejce pri ozaveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja omenjenih okužb.

Dne 30.10.2015 je bil v Uradnem listu RS objavljen nov pravilnik o službi nujne medicinske pomoči (NMP). Z veseljem vas obveščamo, da zaenkrat na našem področju ostaja služba NMP v enakih okvirih kot do sedaj.

V letu 2016 naj bi zaživela dispečerska služba v okviru države. Občane prosimo, da v vseh nujnih primerih že sedaj kličejo številko 112 in ne številk Zdravstvenega doma Kamnik.

Zdravstveni dom Kamnik je v letošnjem letu vzpostavil sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001:2008. Uspešno smo opravili pregled in certificiranje strani pooblaščene ustanove in pridobili mednarodno priznan certifikat kakovosti.

 

 

Kljub nasprotnim poskusom Ministrstva za zdravje, urgenca v Kamniku deluje normalno. Ekipa z zdravnikom in reševalnim vozilom, vam je za vsa nujna stanja na razpolago 24 ur na dan, vse dni v tednu in letu. Za informacije, se lahko obrnete na telefonsko številko 01 8318-600.

Za vsa stanja, ki terjajo intervencijo ekipe na terenu, pokličite 112

Kljub zbranim skoraj 11.000 podpisom občanov, 11.000 letno obravnavanim bolnikum, 1200 intervencijam zdravnika na terenu, Ministrstvo za zdravje tudi v osnutku novega pravilnika o nujni medicinski pomoči, predvideva ukinitev tako ambulante nujne medicinske pomoči v ZD Kamnik, kot tudi zdravnika za intervencije na terenu. V trikotniku Domžale - Velenje - Celje in razdaljah tudi 70 km  ne predvidevajo več niti ene same enote z zdravnikom, ohraniti pa nameravajo enoto v Domžalah, v preddverju Kliničnega centra v Ljubljani.

To je tema letošnjega svetovnega dneva zdravja. Nevarna hrana je lahko vzrok številnim boleznim, ki se lahko končajo tudi s smrtnim izidom. Katera hrana pa sploh je nevarna in škodljiva? Tista, ki vsebuje škodljive bakterije, viruse, parazite ali kemične snovi. Zaradi sprememb v proizvodnji, distribuciji in potrošnji je varnost hrane vedno bolj vprašljiva. Tudi okoljske spremembe vplivajo na odpornost nevarnih mikroorganizmov (MO), ki so prisotni v živilih.