80 let zdravstvenega doma Kamnik

Arhiv obvestil

CEPIMO PROTI GRIPI

08. dec. 2016

Cepljenje priporočamo vsem pacientom, še posebno pa bolnikom s kroničnimi boleznimi. Za cepljenje se obrnite na ambulanto osebnega zdravnika.

Odlično ultrazvočno diagnostiko v Zdravstvenem domu Kamnik smo še nadgradili z novim ultrazvočnim aparatom. Tehnološko najnaprednejša naprava svetovno priznanega proizvajalca Toshiba, s sodobnimi diagnostičnimi možnostmi, omogoča vrhunsko ultrazvočno diagnostiko in obdelavo. Tehnološko pomeni večgeneracijski diagnostični presok v dobro vseh naših pacientov.

Sodelovanje s PGD Kamnik

18. nov. 2016

Nujna medicinska pomoč ZD Kamnik že vrsto let odlično sodeluje s Prostovoljnim gasilskim društvom Kamnik tako na intervencijah, kot na skupnih usposabljanjih. Ker je v našem okolju tudi precej višjih zgradb, smo dne 18.11.16 izvedli vajo reševanja poškodovanca z avtolestvijo. Na skupnem sestanku pa smo se seznanili z delom PGD Kamnik v letošnjem letu in se dogovorili za skupna usposabljanja v prihajajočem letu, da bomo ohranili tako visok nivo delovanja tudi v prihodnje.

ZD Kamnik je na razpisu Ministrstva za zdravje pridobil sredstva za sofinanciranje nakupa sedmih novih radijskih postaj za potrebe službe nujne medicinske pomoči. Kamniška enota NMP zdaj razpolaga s skupno 14 ročnimi in mobilnimi radijskimi postajami in s temje v celoti opremljen s sodobnim digitalnim -DMR sistemom zvez. Za boljšo pokritost terena razpolagamo tudi z lastnim repetitorjem na Rakitovcu nad Tuhinjsko dolino.

SPOROČILO PACIENTOM O DELU V ČASU STAVKE

V torek, 8. 11. 2016 ob 7.00, se začne stavka zdravnikov in zobozdravnikov sindikata FIDES. Verjetno se ji bodo pridružili tudi drugi zdravniki oz. zobozdravniki.

V času stavke bodo pacienti dobili zdravstveno oskrbo kot doslej. Zdravniki, ki bodo stavkali, naslednjega delovnega dne po nočni, sobotni ali nedeljski oz praznični dežurni službi ne bodo imeli ambulante. Zato bo porušen sistem naročanja oz. bo treba na pregled čakati dlje časa, saj bodo paciente prevzele druge ambulante.

Obveščamo vas, da je okvara telefonske centrale odpravljena. Hvala za razumevanje

Zaradi okvare telefonske centrale je prišlo do motenj pri klicanju številk zdravstvenega doma. Težavo odpravljamo. Za vsa zdravstvena stanja, ki zahtevajo nujno medicinsko pomoč, je številka 112 normalno na razpolago. Hvala za razumevanje