SVIT - dogodek v kamniku

20.10.2014

Program Svit je Državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki.

V ZD Kamnik smo, 16.10.2014 skupaj s sodelavci SVIT organizirali SVIT-ov dogodek. Zakaj ravno na ta dan? Ker je 16. Oktober« Svetovni dan hrane«. Nezdrava hrana, telesna nedejavnost, prevelika telesna teža pa prestavljajo veliko tveganje za nastanek raka na debelem črevesu in danki. Tako smo model napihljivega debelega črevesa v dopoldanskem času postavili na ogled osnovnošolcem in otrokom iz vrtca. V popoldanskem času pa so si ga lahko ogledali tudi ostali obiskovalci. Med njimi se je znašel tudi kamniški župan, ki je tovrstnim akcijam zelo naklonjen. Vsem obiskovalcem je bilo na voljo brezplačno merjenje krvnega sladkorja in krvnega pritiska. Ob modelu sta bili na voljo še stojnici »šole za zdravje« in stojnica ekološke kmetije Pr' Vodiškarju. Tudi na teh stojnicah so obiskovalci dobili zanimive in koristne informacije.

Še enkrat najlepša hvala g. županu in njegovim sodelavcem ter predstavnicama šole za zdravje in ga. Iris Golob za njihovo sodelovanje in pomoč pri izvedbi SVIT- ovega dogodka.

 

 

Sabina Zupan,dipl.m.s.

ZVC Kamnik