Aplikacija Moj otrok

16.06.2022


Brezplačna aplikacija na povezavi:  https://www.dsms.net/aplikacije

Del ekipe, ki je ustvarila novo brezplačna pediatrična aplikacija Moj otrok, je bil tudi naš pediater Denis Baš.

Aplikacija Moj otrok ponuja staršem zanesljive, preverjene informacije o nosečnosti in otrokovem zdravju, ter omogoča spremljanje otrokove rasti in razvoja. 

Aplikacija je plod dela pediatrov Sekcije za primarno pediatrijo in Pediatrične klinike UKC Ljubljana, ter prostovoljcev Društva študentov medicine Slovenije, ki je leta 2017 prejelo nagrado evropske komisije za najboljši javnozdravstveni projekt. Aplikacijo je podprlo tudi Ministrstvo za zdravje. 

Aplikacija je nastala v sodelovanju s starši in z željo, da bi bila zanje uporabna. Cilj aplikacije je staršem nuditi podporo in jim olajšati prve mesece (in leta) z novim malčkom s praktično in moderno rešitvijo za dostopanje do preverjenih informacij in sledenje zdravstvenemu stanju otroka. 

Starši lahko v aplikaciji spremljajo rast in razvoj svojega otroka, nastavijo opomnike za preglede pri zdravniku, samostojno beležijo in poročajo neželene učinke po cepljenju, sporočajo podatke pediatru, poiščejo jasno razložene, temeljite in s strani pediatrov preverjene zanesljive informacije in še več.  

Aplikacija je brezplačna, neprofitna, in brez oglasov, ter zagotavlja varovanje osebnih podatkov. Vpis osebnih podatkov ni nujen za uporabo aplikacije ali dostop do informacij, v kolikor pa si jo starši želijo uporabljati tudi na ta način, aplikacija ne shranjuje in ne dovoljuje dostopa do vanjo vpisanih podatkov drugim osebam. 

Ista ekipa je izdelala tudi aplikacijo CepInfo, v kateri v enostavni in hitro razumljivi grafični podobi zbrane strokovne informacije o cepljenju v Sloveniji, in je namenjena zdravstvenim delavcem, ki se srečujejo s cepljenjem ali svetovanjem o cepljenju otrokom ali odraslim.

Brezplačne aplikacije si lahko prenesete na naslovu https://www.dsms.net/aplikacije, kjer lahko poiščete tudi brezplačne pobarvanke za vašega otroka. 

Kaj vam ta omogoča?

Uporabne in s strani pediatrov preverjene informacije o zdravstveni oskrbi vašega otroka.

Spremljajte in opazite morebitna odstopanja v razvoju vašega otroka.

Beležite in sporočajte morebitne neželene učinke po cepljenju pri vašem otroku.

Opomniki za preglede pri pediatru za vašega otroka.

Poiščite enostavne razlage in aktivnosti za vašega otroka.

Spremljajte urnik cepljenja vašega otroka.

Shranite kontaktne podatke vašega pediatra.

Varovanje osebnih podatkov. Brezplačno. Brez oglasov. Neprofitno.